Cykloputování podél Ohře, Labe a Vltavy - květen 2018 reportáž

Navázali jsme na naše loňské zakončení putování po Krušných horách. Vyrazili jsme v počtu 13 účastníků na cykloakci v termínu 4. – 8. května a  vlakem jsme se v pátek přepravili do Ostrova nad Ohří. Trasa byla pohodová, většinou po asfaltovém nebo šotolinovém povrchu. Projeli jsme historickými městy jako např. Klášterec nad Ohří, Kadaň, Žatec, Litoměřice, Mělník. Parta byla párádní a vyšlo nám krásné slunečné počasí :) 
 
Kdo se účastnil cykloakce: od pátku jel Láďa, Marcela, Honza, Věrka, Katka s Dušan, Eliška s Jendou. V neděli se připojila Jana I. a v Bohušovicích n/ O přijela Jana H. s Tomem a Vaškem. A v pondělí ještě přijela Kamila. Celkem 6 mužů a 7 žen, tedy ženy v přesile :-D 
 
Projetá trasa a ubytování: 
4.5. pátek 
přeprava vlakem Praha – Ostrov 17.33 – 20.30, večerní přejezd do Radošova 11km, https://mapy.cz/s/2xU01 
rodinné ubytování v penzionu Radošov, https://penzionradosov.eu/ po ubytování bylo seznamovací pivko :) - Hospůdka U lávky. 

5.5. Sobota Doupovské hory, Žatecko 
Radošov – Žatec 75 km https://mapy.cz/s/2xUsT
projížďka okolo rekonstrukce lázní Kyselka - Stráž nad Ohří – pramen Kyselka - Klášterec nad Ohří (29km), zámek a zahrady - Kadaň (39km), oběd, prohlídka historického centra – Nechranická vodní nádrž – Žatec.
Večer byla prohlídka Chrámu chmele a piva včetně majáku https://chchp.cz/ a pak večeře v pivovaru. Přišla se za námi podívat i další Jana H  :-)
ubytování Žatec – hotel Černý orel  www.hotelzatec.cz 

6.5. Neděle královská etapa podél Ohře
Žatec – V. Žernoseky 95km https://mapy.cz/s/2zNpt
Žatec – Stekník  – Louny, historické centrum – Libochovice zámek, oběd (48km) - vodní hrad Budyně nad Ohří – Bohušovice nad Ohří – Terezín – Litoměřice, historické centrum – Velké Žernoseky. 
Odměnou za ujeté kilometry jsme navečer měli procházku po vinohradu při západu slunce a pak moc dobrou degustaci vína  :) malého vinařský U Mikulenků.
ubytování přímo ve vinařství  www.mikulenkovi.cz 


7.5. Pondělí, podél Labe
V. Žernoseky – Mělník se jely dvě trasy - kratší 55km https://mapy.cz/s/2xYaG  nebo delší 77km. 
V. Žernoseky – Litoměřice, historické centrum – Roudnice nad Labem, historické centrum – Štětí – Račice veslařský areál, oběd (37km) – podél vody do Mělníka. Docela jsme šlapali, abychom stíhali v čas prohlídku mělnického podzemí https://www.mekuc.cz/akce/prohlidky-melnickeho-podzemi2/
Večerní zastávka v Minipivovar  Němý Medvěd https://www.nemymedved.cz se velmi líbila :-D 

8.5. Úterý, podél Vltavy 
Mělník – Praha 55km https://mapy.cz/s/2y01U
Mělník – zámek Veltrusy - Kralupy nad Vltavou, oběd (30km) – Klecany – Roztoky – Praha Troja – finále metro C nádraží Holešovice.
Úterní cesta byla na pohodu. Přívoz přes Vltavu bylo malé zpestření dne. Na okraji Prahy jsme zakončili krásných pět společných dnů a rozjeli jsme se do svých domovů. 

Všichni šlapali parádně a většina překonala své osobní rekordy v počtu najetých kilometrů za den nebo za akci. Na jarní rozjezd jsme ujeli velmi slušných teméř 300 kilometrů pouze s jedním defektem. Sluníčko nás trochu spálilo a koupačka zase příjemně ochladila :-D Prostě jarní pohoda na kole :-) 


Na všechny fotky se dostaneš přes Záložku ve Fotogalerii kliknutím na odkaz.

Kolu zdar, 
Láďa