Lyžovačka ve francouzském Chamrousse leden 2018 reportáž

Na termínu letošní lyžovačky jsme se předem dohodli, jak kdo časově mohl. Současně jsme vycházeli z předchozích let, jak vypadal trh a rozložení prázdnin v Evropě, které obsazenost vz cenu výrazně ovlivňují. Čekali jsme na Last-minut a o víkend před termín Honza koupil pobyt na našem známém portálu Snowtrex, protože se se kapacita začala snižovat. Nakonec jsme jeli čtyři, já, Honza, Gabča a letos se připojit i Tomáš Zahrádka. Vyrazili jsme v sobotu 22. ledna po druhé hodině ráno. Cesta při střídání řidičů utekla rychle, jen v Německu byla dálnice pár desítek kilometrů pod sněhem. V Grenoblu jsme nakoupili degustovací zásoby a sníh byl nakonec až nahoře v areálu Chamrousse. A že ho letos bylo, nejvíce co pamatujeme, na sjezdovkách leželo 180cm sněhu.  

 

A jaká vlastně byla letošní lyžovačka: D Klasika, apartmán jsme měli velký pro 6 lidí, takže jsme se my čtyři nemačkali :-D Apartmán byl kompletně vybaven kuchyní s myčkou, obývacím pokojem, ložnicí, koupelnou a WC. Nedělní lyžovačka byla rozjezdová. Široké a velmi příjemné sjezdové tratě v Chamrousse byly bez lidí. Jen ten večer se nám trochu zkomplikoval pobyt drobným incidentem s místní ochrankou a policií. Bylo to pro nás ponaučení, že jsme v cizině a pro nás platí jiná pravidla. Pondělní den bohužel propršel a tak jsme relaxovali. Ostatní dny nám to vynahradily :) Užili jsme si slunečné počasí na sjezdovkách, kde jsme jezdili stále nahoru a dolů, protože sjezdovky byly prázdné. Po lyžovačce jsme se šli ještě proběhnout na perfektně upravené běžecké tratě. Večer se vařilo z vlastních zásob a degustovali místní sýry a víno. Případně se šlo na večeři nebo ochutnat místní pivo :) Týden utekl jako voda a při sobotním odjezdu se začal sypat sníh. Zpáteční cesta byla pohodová a ještě jsme se stihli zastavit ve švýcarském Bernu hodit svůj hlas při volbě prezidenta.  
 
Letošní náklady
Cena na osobu za 7denní ubytování ve vybaveném apartmánu včetně 6denního skipasu vyšla na 3.500Kč a po započítání nákladů na dopravu osobním autem stál pobyt (ubytován se skipassem+doprava) celkem velmi příjemných 5.300Kč. K tomu je potřeba připočítat náklady na stravování a vlastní útratu. My jsme jídlo jako v předchozích letech zkombinovali, že jsme si trochu jídla doma navařili, na sjezdovce zašli na něco malého a také jsme degustovali místní dobroty - sýry/šunky/ víno/ pivo. Celkově jsme se opětovně vešli do 7.000Kč na osobu za týdenní lyžařskou dovolenou ve Francii.

Na všechny fotky se dostaneš přes Záložku ve Fotogalerii kliknutím na odkaz.

Láďa

PS Letos jsme podrobně mapovali trh (etalon Snowtrex a Nev-dama) a nejvýhodnější termín mimo hlavní sezónu vyšel druhý týden v lednu, kdy ceny spadnou na minimum. Týden lyžování se skipassem včetně ubytování se dal pořídit ve Francii/ středisko Chamrousse již za 1700Kč za osobu. A Livigno bylo na 5 dnů se skipasem za 5.500Kč