Šumavské běžkování únor 2018 reportáž

Letošní zima si pěkně pohrávala se sněhovou peřinou. Původní záměr udělat běžkokovíkendu v Krušných horách nevyšel. Pro nedostatek sněhu jsme přesunuli místo na Šumavu u Lipna v obci Nová Pec. Měli jsme rezervovanou celou chalupu pro nás. Chalupa U Lipna  www.chalupaulipna.cz měla tři samostatné apartmány včetně vybavení, kam jsme se pohodlně naskládali. Účast byla veliká, jel jsem já, Honza, Gabča, Marcela, Věrka Š., Katka s Dušanem, Luboš s Ájou, a kdyby neomarodila rodinka Jíťa s Mišákem, bylo by nás jako smetí :D. 
 
Již ráno 16. února jsme s Honzou vyrazili směr Šumavu si zaběžkovat na Kvildu. Bylo nádherné slunečné počasí a pořádná hromada sněhu :) Bylo radost se proběhnout po dobře upravených tratí mezi Kvildou a Horskou Kvildou :) Odpoledne jsme se přesunuli k Lipnu převzít chalupu. Sníh zde nebyl a nakonec začal padat až večer v sobotu. Chalupa byla vytopená a majitel nás provedl s výkladem o rekonstrukci budovy. Chalupa měla dokonce pravé kachlové kamna. Nejvíce se nám líbila společenská místnost s krbem, kde jsme nejvíce trávili společný čas. Navečer dorazil Koblížek s Ájou a následně zbytek účastníků. Úvodní večer byl seznamovací se studenou večeří :)  
 
V sobotu ráno jsme po snídani vyrazili auty na běžky do rakouského areálu Schönebenu, Honza s Věrkou jeli do Hochfichtu. Běžecké tratě v Schönebenu byly dobře upravené, jen viditelnost byla pro mlhu menší. Dali jsme si na běžkách pěkně do těla :-D s příjemnou obědovou zastávkou v rakouské hospůdce. Na večer byla v plánu grilovačka, kterou jsme pro sněžení zrušili. Nakonec jsme maso dali péct do trouby v kachlových kamnech a bylo vynikající, až jsme měli boule za ušima :) Snědli jsme všechno maso 2,5kg. Večer byl olympijských trojboj v házení na přesnost, vzdálenost na terč a v rozpoznání bylinek. Nakonec zlatou medaili vyhrál jednoznačně Koblížek. Prostě první může být jen jeden, byl jsi nejlepší Luboši :-D. 
 
V neděli ráno jsme po snídani přejeli auty do Borové Lady. Za příjemného počasí jsme nastoupili do stop a udělali běžkařské kolečko Borová Lada – Bučina – Knížecí Pláně – Borová Lada. Za sportovní výkon si všichni zasloužili oběd v hájence na Knížecích Plání. Místní kuchyně byla opětovně vynikající a borůvkové knedlíky mají stále moc dobré :) Zpáteční trase na běžkách byly trochu složitější pro plná břicha, přesto trasu všichni v pohodě zvládli.

Běžkovíkend na Šumavě se nám moc povedl a odpoledne se každý rozprchl do svého domova. Díky za účast a zase někdy.

Na všechny fotky se dostaneš přes Záložku ve Fotogalerii kliknutím na odkaz.
Láďa