Cyklovýlet do srdce Brd, 2.-3. června

Cyklovýlet do Brd se povedl:-) Reportáž včetně fotek je v záložce ... již proběhlé akce. L. 
 
------------------------------------------   
Po pár letech plánujeme se zase podívat do srdce Brd k Padrťské rybníkům s nádherně zachovanou krajinou. Jezdí zde málo cyklistů a cesty jsou po vojácích kvalitní. K Brd se přiblížíme vlakem do Rokycan a pak budeme šlapat na kole přes vrcholky Brd s přespání v penzionech. Jezdíme na pohodu :)
Klidně se můžeš přidat na šlapání do kopečků :-D kontakt je vlevo dole.
 
Plán cyklovýletu
Sobota 2. 6. Odjezd vlakem v 7.33 z Prahy do Rokycan. Po vlastní ose z Rokycan směr Padrťské rybníky s nádherně zachovanou krajinou. Občerstvení přímo na trase v obci Nepomuk. Pak na Láz, okolo vodní nádrže Pilská, Obecnice, Jince-přespání. Cestou je možná koupačka v Obecnice nebo přímo v Jincích biotopu. Délka trasy cca 60km.
 
Ne 3. 6. Jince – Praha, cca 50km
Pokračování na kole přes vrcholky Brd, pořádný výšlap na Klínek, Komorsko (je cyklo i vede červená turistická), pak výšlap na vrchol Kuchyňka – pozor, hodně kamenitá cesta, dá se pod tím objet. Pokračovat na rozhlednu Studený vrch, kde je pěkný výhled. Dále hřebenovou cestou na Stožec se zastávkami na občerstvení v Kytíně nebo u Dernerů v osadě Na Rovinách. Další zastávkou na poutním místě Skalka spojenou s opékáním buřtů. Pak se pokračuje sjezdem k řece Berounka a podél vody do Radotína, kde je možné přesednout na vlak do Prahy nebo pokračovat na kole podél vody až do Prahy.
 
Co jsou vlastně Brdy: Název Brdy pochází od slova brdo, což znamená buď zalesněný kopec, skalnatý útes nebo skalku ve tvaru tkalcovského hřebene.