Svatomartinský víkend u Krakonoše :D Harrachov listopad 2018 reportáž

Podzimní příjemné počasí a svatomartinské slavnosti přímo nabízelo spojit a vyrazit si do Krkonoš na výšlap. Konečně jsme se vydali do hor. V Harrachově jsme si vybudovali základnu v pronajmuté chatě Labaika a 19 účastníků prožilo krásné barevné dny podzimu :)

Já, Honza, Věrka a Gabča jsme vyrazili již v pátek dopoledne a prozkoumali jsme oblast okolo Příchovic u Jizerek. Nejdříve jsme vylezli na rozhlednu Štěpánka, údajně nejhezčí v Jizerkách. Jenomže pro šedivou mlhu jsme prd viděli :D, tak jsme udělali pěší okruh se zastávkou v areálu U čápa. Areál má silnou vazbu na českého génia :D Járu Cimrmana, tak jsme probádali Cimrmanovské muzeum, vylezli na maják a zavítali jsme do místní restaurace U čápa. Odpoledne jsme dorazili převzít chatu v Harrachově. Příjemná chata Labaika nám poskytla veškerý komfort včetně společenské místnosti s krbem a velkou jídelnou. Zbýváních 15 účastníků včetně dvou dětí dorazilo navečer. Koblížek přivezl Áju, Lenka, Mariku. Hujerovi (Peterkovi :) přijeli v tradiční silné sestavě s Katkou, Dušanem, Eliškou, Honzou a ještě s Marcelou. Přijela Jana H. s Vaškem, rodinka Rýdlovic Jíťa, Mišák s Anetkou a Lukášem. Na uvítání bylo opékaní buřtů na venkovní posezení, které se setkalo s velkým zájmem a k tomu se čepovala Plznička :D

V sobotu ráno se po hromadné snídani s ochutnávkou domácích dobrot vyrazilo na výšlap přes Rýžoviště po zelené trase na Ručičky. Počasí vypadalo nic moc, bylo pod mrakem se šedivou mlhou. Došli jsme na Dvoračky, kde byla obědová zastávka. Po vydatném obědě jsme pokračovali dál na hřebeny. Sotva jsme přešli výšku 1200 m n.m. jako když mávneš kouzelným proutkem :D Mlha ustoupila a objevila se nádherná azurová obloha a mraky pod námi jako v letadle. WOW ty panoramata, člověk se jen kochal :D Pokračovali jsme po červené směr Vrbatova bouda a na Harrachových kamenech jsme měli fotografickou zastávku. Pak trasu otáčíme a pokračujeme na rozcestí U čtyř pánů. Slunce báječně hřálo a chodili jsme v krátkém tričku. Po modré jsme pak pomalu sestupovali dolů a nabíjeli jsme se posledními paprsky slunce. Jakmile zapadlo, teplota šla velmi rychle dolů a za chvilku byla tma. Nakonec jsme dorazili za svitu čelovek na chatu na slavnostní svatomartinskou večeři a v nohách jsme měli cca 26km. Svatomartinská kachna plněná lokšemi a dva druhy zelí byla vynikající. Na závěr večera bylo vyhodnocení domácích dobrot, za které všem děkujeme a jako nejlepší dobrota byla vyhodnocena od Áji :)

Nedělní ráno bylo ve znamení balení a úklidu. Za odměnu si všichni pochutnali na vydatné snídani:) Po předání chaty jsme vyrazili do Jizerek na Bukovec přes Kořenov. Zde jsme vyrazili na příjemný výšlap podél Jizery, jen počasí se postupně zhoršovalo. Nakonec jsme došli na parkoviště pod Bukovcem a dali jsme si společný oběd. Odpoledne bohužel přišla šedivá mlha, tak jsme se rozloučili po hezky stráveným víkendu. Já, Honza, Věrka a Gabča jsme si ještě dali zastávku v Malé skále na procházku ve skalním bludišti. Závěrečné lehké občerstvení bylo v Boučkově statku a pak jsme také vyrazili domů.

Víkend v horách byl parádní, rád se tam budeme vracet:-)

Na všechny fotky se dostaneš přes Záložku ve Fotogalerii kliknutím na odkaz. 

Horám zdar,

Láďa